تبلیغات
ماهی گیری - مریوان - دریاچه زریوار
قالب وبلاگ قالب وبلاگ

ماهی گیری
 

محل درج آگهی و تبلیغات
 
نوشته شده در تاریخ دوشنبه 11 بهمن 1389 توسط سجاد باقرزارع
مریوان - دریاچه زریوار

از سنندج به سمت مریوان حرکت میکنیم.فاصله سنندج تا مریوان حدود ۱۲۰ کیلومتر می باشد و جاده ای کوهستانی و پرپیچ وخم دارد . تانکرهای حمل مواد نفتی که بیشتر آنها عراقی هستند ، کار حمل ( قاچاق) سوخت به کشور دوست و همسایه را انجام میدهند لذا این مسیر ۱۲۰ کیلومتری در بهترین حالت با سبقت های غیر مجاز مکرر از تریلرها بیشتر از دو ساعت طول میکشد!

مریوان شهر بسیار دیدنی است و مهمترین مزیت آن مردمان خوب و دوست داشتنی آن است که من در ایران نمونه آنرا کمتر دیده ام.به معنای واقعی مهمان نواز هستند. نمیدانم در کدام شهر ایران موقعی که در پمپ بنزین خودرو خود را سوخت گیری کنید به شما تعارف میزنند که قابل ندارد؟!

بازار شهر مریوان مملو از اجناس خارجی ( بهتر بگویم چینی) است.اما وسایل صوتی و تصویری عرضه شده در آن نسبت به قیمت  شهرهایی مانند تهران خیلی ارزانتر است.لذا سفر به این شهر هم فال است و هم تماشا . پیشنهاد میکنم به اتفاق خانواده برای گردش و خرید به این شهر مسافرت کنید.

مریوان - دریاچه زریوار

از سنندج به سمت مریوان حرکت میکنیم.فاصله سنندج تا مریوان حدود ۱۲۰ کیلومتر می باشد و جاده ای کوهستانی و پرپیچ وخم دارد . تانکرهای حمل مواد نفتی که بیشتر آنها عراقی هستند ، کار حمل ( قاچاق) سوخت به کشور دوست و همسایه را انجام میدهند لذا این مسیر ۱۲۰ کیلومتری در بهترین حالت با سبقت های غیر مجاز مکرر از تریلرها بیشتر از دو ساعت طول میکشد!

مریوان شهر بسیار دیدنی است و مهمترین مزیت آن مردمان خوب و دوست داشتنی آن است که من در ایران نمونه آنرا کمتر دیده ام.به معنای واقعی مهمان نواز هستند. نمیدانم در کدام شهر ایران موقعی که در پمپ بنزین خودرو خود را سوخت گیری کنید به شما تعارف میزنند که قابل ندارد؟!

بازار شهر مریوان مملو از اجناس خارجی ( بهتر بگویم چینی) است.اما وسایل صوتی و تصویری عرضه شده در آن نسبت به قیمت  شهرهایی مانند تهران خیلی ارزانتر است.لذا سفر به این شهر هم فال است و هم تماشا . پیشنهاد میکنم به اتفاق خانواده برای گردش و خرید به این شهر مسافرت کنید.

البته برای من بغیر از جاذبه های فوق ، یک انگیزه قوی دیگر هم وجود داشت یعنی دیدن دریاچه زریوار و ماهیگیری در آن. خیلی دوست داشتم  صید کپورهای دریاچه را تجربه کنم.راستی تا یادم نرفته است عرض کنم که مجموعه هتل های سازمان ایرانگردی و جهانگردی ، مهمانسرایی در کنار دریاچه دارد که روی تپه ای مشرف به آن قرار دارد. اتاق های موجود در این مهمانسرا سه تخته بوده و دید بسیار عالی به محوطه دریاچه دارد. ضمنا رزرواسیون اتاق های ان از طریق اینترنت و به کمک کارت های شتاب براحتی امکان پذیر است.

واما دریاچه زریوار:

تالاب آب شیرین زریبار (کردی: زرێبار) در فاصله ۳ کیلومتری غرب شهر  مریوان و از مکان‌های دیدنی و گردشگری است. آب تالاب شیرین است و از تعدادی چشمهٔ کف‌جوش و بارش تأمین می‌شود. در بیشتر زمستان‌ها سطح دریاچه کاملاً یخ می‌بندد. طول دریاچه زریوار حدود ۵ کیلومتر و عرض آن حدود ۱٫۶ کیلومتر است. وسعت تالاب به دلیل تغییرات حجم آب در فصول مختلف متغیر و حداکثر عمق آن ۵/۵ متر است.

تالاب زریبار یکی از منحصر به فردترین دریاچه‌های آب شیرین در جهان بشمار می‌رود و کلیه شرایط جامع یک تالاب بین‌المللی را داراست .

آبزیان موجود در دریاچه:

گونه‌های بومی: سیاه ماهی خالدار، سیاه ماهی معمولی، عروس ماهی، ماهی گامبوزیا (در حال حاضر این گونه‌ها در دریاچه یافت نمی‌شوند) گونه‌های غیربومی: ماهی آمور سفید ،کپور آیینه‌ای، کپور معمولی، کپور سرگنده (بیگ هد) و فیتوفاک اشاره کرد. ضمناً در ان یک گونه مارماهی، ۵ گونه فیتوپلانکتون و ۱۷ گونه زئوپلانکتون شناسایی شده‌است.( منبع ویکی پدیا)

 وسایل و تجهیزات کپورگیری را از تهران به همراه داشتم، با توجه بمدت اقامت دو روزه در مریوان ترجیح دادم محلی مناسب را شناسایی و صیح زود طعمه پاشی را در آن محل انجام دهم و بعدازظهر نزدیک غروب برای کاشتن چوب ها اقدام نمایم.طعمه پاشی با جوی خیس شده  و طعمه سر قلاب نیز خمیر و ذرت کنسروی... بود .

بله بعد از ظهر به مکانی که طعمه پاشی را انجام داده بودم مراجعه کردم اما متاسفانه گروهی از مسافران مستقر در کنار دریاچه دقیقا همان جا در حال شنا و آب بازی بودند.

خوب کاری نمیشد کرد ما هم تصمیم گرفتیم کمی آنطرف تر قلاب بیندازیم و چند ساعتی را وقت بگذرانیم. جالب بود که ماهی ها شدیدا به طعمه ذرت علاقه نشان میدادند و موفق شدم دو عدد کپور ۳۰۰ تا ۴۰۰ گرمی معمولی صید کنم  که فورا رها سازی شدند.

تقریبا هر روز صبح زود می توانید گروه ماهیگیران محلی که مسیر فی مابین دو جزیره داخل دریاچه را تور کشی کرده اند مشاهده کنید.جالب است بدانید که ماهی های صید شده معمولا به رستورانهایی که کنار دریاچه ماهی کباب میکنند فروخته میشوند. من ماهی آموری که با تور صید شده بود و وزنش حداقل ۷ کیلو بود را دیدم.

صحبت کباب ماهی شد که پیشنهاد میکنم اگر به مریوان رفتید حتما انرا امتحان کنید. پخت ماهی توسط افرادی ماهر روی آتش زغال صورت می پذیرد و تقریبا بیشتر از یک ساعت طول میکشد و مرتب توری حاوی ماهی با انواع ادویه جات و آبلیمو و روغن... چاشنی زده شده و با تکه چوب نازک و کوتاهی که آشپز در دست دارد مواد مزبور را بخورد گوشت ماهی میدهند. بصورتی که  تمام افراد اعتراف میکنند که تا کنون همچنین ماهی خوشمز ه ای در عمرشان  نخورده اند.                                                                                                    منبع|/khalgermez.blogfa.com





.: Weblog Themes By Pichak :.


تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک
قالب وبلاگقالب وبلاگ